Druk druk druk!

We leven in een drukke maatschappij, steeds meer van ons werk gebeurt achter de computer en daarbij zitten we steeds meer stil. Hoe kom je dan toch aan de nodige beweging zonder dat je uren in de sportschool door moet brengen? Want naast een drukke baan hebben veel mensen ook nog eens een gezin dat aandacht vereist en is het al hectisch genoeg zonder de sportschool.

Hoe lossen we dat op?

Het is erg gemakkelijk om wat meer lichaamsbeweging in je leven in te voeren! Hieronder volgen een aantal slimme voorbeelden.

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Ga op de fiets naar je werk
  • Ga in de lunchpauze hardlopen
  • In de weekenden een lange wandeling maken met het gezin
  • Stofzuigen verbrandt ook calorie├źn! Net als traplopen!

Zoals je ziet zijn er al een heleboel oplossingen om even wat meer te bewegen. Een stappenteller (heel gemakkelijk te downloaden als app op je telefoon!) kan je stimuleren om een bepaald aantal stappen per dag te zetten. Stofzuigen vinden we geen van allen een leuke bezigheid, maar het verbrandt behoorlijk wat aan calorie├źn! Daarnaast kan je altijd nog een hond nemen, dan ben je gegarandeerd een aantal keren per dag buiten een rondje lopen.

Lui

Werken geen van deze dingen voor je? Dan is het toch aangeraden om wat meer tijd te gaan vrijmaken voor fitness, de sportschool kan je stimuleren om wat meer te gaan bewegen. Ook kan je op de fiets boodschappen gaan doen, past het niet in je fietstassen? Dan moet je twee keer naar de winkel toe. Meer bewegen is in de meeste gevallen een kwestie van niet meer lui zijn, want als het regent pakken we snel even de auto of het openbaar vervoer, en we zijn echt niet van suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>